top of page
  • Writer's pictureRūta Latinytė

Nupirk dar vieną spurgą



„Nupirk dar vieną spurgą“. Ši frazė tapo man savotišku šūkiu. Papasakosiu, kaip.


Žodžiu, istorija tokia, kad mano vaikai rytais taip sunkiai keliasi, kad prieš mokyklą nė nenori žiūrėti į pusryčius (žinau, žinau, dietologai labai dėl to pyks). Todėl aš jiems stengiuosi kasdien įdėti pusryčius į dėžutę, kad per pirmą pertrauką galėtų užkąsti (nes valgykloj per eiles ne visada spėja). Dažniausiai tai būna koks sumuštinis, keli pomidoriukai, vaisius ir sausų pusryčių batonėlis ar sausainis. Bet aišku, kiekvieną vakarą ištinka galvos skausmas, ką gi aš jiems ryte įdėsiu. Ir kartais, kai tą prisimenu paskutinę minutę, tai iš vakaro bent jau degalinėj nuperku kokią bandelę ar spurgą (sako, kad pusryčiams iš bėdos kartais galima).

Tai visa bėda, kad kiek save prisimenu, per skubėjimą tokiais atvejais nuperku vaikams po spurgą. O sau tai nenuperku. Ir kitą rytą išleidžiu bernus į mokyklą su jų pusryčių dėžutėmis, o pati lieku be nieko.


„Ir kodėl aš sau spurgos nepaėmiau“ – tuomet savęs klausiu, gi būtų toks „gelbėjimosi ratas“ visom prasmėm, ale vis geriau negu nieko. Bet kiekvieną kartą parduotuvėj vėl nepaimu.


Taip ėmiau save gaudyti už pakarpos kaip koks baronas Miunhauzenas ir kartoti „nupirk dar vieną spurgą“. Nupirk dar vieną. Sau. Nepamiršk ir savęs. Ir šitą mintį dabar prisimenu kaskart, kai vaikams sudedu dvi gražias vakarienės lėkštes, o pati valgau iš puodo. Arba kai jiems sudedu paskutinius skanius gabalėlius, o save praleidžiu. Taip negalima, padaryk ir vieną tokį pačią porciją sau, tokią pačią gražią ir skanią, su visais mažais pomidoriukais.


Tai ir jūs nepamirškit. Kai pirksit vaikams spurgas, ar ledus, ar vaisius, ar dėliosit į lėkštes kiekvienam pagal pageidavimus iškeptą kiaušinienę. Nepamirškit ir sau. Tai svarbu. Mamos (ir ne tik, pasirodo net ir tėčiai, seneliai) supras.


Update: komentuojantiems apie mitybos negeroves, tai "ceci n'est pas un donut", šitas tekstas visai ne apie mitybą, vietoje spurgos tai gali būti dešra, daržovė, vietoje pusryčių tai gali būti pietūs arba vakarienė. Svarbu savęs nepamiršti.

0 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page