top of page
  • Writer's pictureRūta Latinytė

Interjero triukai, padedantys išgyventi karštas vasaros dienas

Šiais metais į Lietuvą atėjo ne tik ankstyva vasara, bet ir karštos musoninės liūtys – kaitra per dieną įkaitina kambarį, o šiltas lietus visai nepadeda jo atvėsinti. Karštis kambaryje priklauso ne tik nuo oro, bet ir nuo dekoro detalių. Sumaniai pakeitus vos kelis kambario elementus, temperatūrą namuose galima sumažinti net keliais laipsniais, rašo Insideout.com.au . Surinkome į vieną vietą kelis rinktinius patarimus, kaip tai padaryti.

  1. Užuolaidos – ne paslaptis, kad jos apsaugo nuo saulės, tačiau karščiausiu metų sezonu verta rinktis vėsių spalvų užuolaidas ar roletus ir laikyti juos nuleistus visą dieną, ypač, kol jūsų nėra namie. Tiesa, Lietuvoje ir ypač moderniuose namuose retai kada sutiksime langines, būdingas visiems pietų kraštų statiniams, tačiau turint nuosavą namą verta pagalvoti ir apie jas – vasaros pas mus darosi kaitrios, o vėsus langinių šešėlis suteikia jaukumo ir namų išorei, ir vidui.

  2. Augalai – jie padeda atvėsinti patalpą ir gamina deguonį, pridengia saulėtus langus ir meta perregimą šešėlį. Ir dar – augalų interjere niekada nebus per daug, tereikia išsirinkti tinkamas rūšis. Pavyzdžiui, tokias, kurias lengviau prižiūrėti.

  3. Paslėpkite kilimus. Audiniai sugeria ir išlaiko šilumą, todėl yra nepamainomi žiemą, tačiau vasarą vėsios grindys po kojomis bus daug malonesnės ir daug greičiau atvės.

  4. Dekoratyvinės lempos – įvertinkite visas namie esančių šviestuvų lemputes, ar jos nesukuria papildomos šilumos? O ilgiems vasaros vakarams namie nedekite žvakių ar šildančių arbatos padėklų – visus tokius aksesuarus sukraukite į sandėliuką ir pasaugokite žiemai. Vietoje jų dabar pats metas apsistatyti vazomis su vandeniu ir gyvomis gėlėmis.

  5. Išsikraustykite į lauką. Terasa ar net mažas miesto balkonas gali tapti dar vienu kambariu ir puikia vieta skaitymui, valgymui, pokalbiams ar net darbui. Jei tik saulė neplieskia tiesiai į akis (ir kažkas virš galvos pasaugo nuo staigaus lietuviško lietaus), tuomet toks lauko kambarys bus tikras išsigelbėjimas – todėl įsikurkite jame oriai, su visais patogumais.

  6. Gaivieji gėrimai po ranka. Turite gražų grafiną ar ąsotį? Kasdien pripildykite jį šviežio vandens, įmeskite lapelį mėtos ir citrinos, reguliariai įdėkite leduką – tegu jis būna visada po ranka.

  7. Venkite orkaitės! Tai jau tikrai, kad vasaros vakarienė puikiai apsieis ir be kepsnio, ir be pyrago. Šalti arba greitai paruošiami patiekalai neprivers jūsų kaisti virtuvėje ir kaitinti namų. Visai šeimai patiks vakarienei gauti ledų : )

16 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page