top of page
  • Writer's pictureRūta Latinytė

Kaip sugadinti vaikams atostogas...

Atnaujinta: 2020-07-22


Kiekvienais metais aš iš vaikų prisiklausau, kaip aš jiems gadinu atostogas. Tai aš bandžiau išsiaiškinti, ką jau taip reiktų daryti, kad tų atostogų nesugadinus. #14_punktų





1. Tai va, norint nesugadint atostogų, reikia visų pirma vaikų nejudint ir netrukdyt jiems visą dieną žaisti kompais ir telefonais, po to vėl kompais ir vėl telefonais.


2. Dar aš ypač sugadinu atostogas, kai tempiu juos į pliažą. Jie kurį laiką pasimuisto ir labai nepatenkinti sėda ant dviračių, taip ir nespėju jų iki pajūrio pavyti.


3. Paplūdimy mama viską sugadina, kai ištepa vaikus „grietine“ su SPF 50, nes paskui prie jos prilimpa visas smėlis. Bet tai dar nebūtų tokia blogybė, jei ne šaltas vanduo, „mama, kodėl vanduo toks šaltas!“.


4. Čia vėl esu baisiai bloga mama, nes liepiu iš vandens po kurio laiko išlipti, o jie nenori. Nes vanduo šaltas, bet jiems patiems tai nešalta ir jie mielai murgdytųsi jūroje kokias dvi-tris valandas iš eilės. Prie 12 laipsnių (pagal Celsijų). Tiesa, kuo mėlynesnės lūpos, tuo blogiau yra vaikus tempti iš vandens, nes vandeny tada pasidaro net šilčiau negu ant žemės.


“Megztinis yra drabužis, kurį vaikas privalo apsirengti tada, kai mamai šalta.”

5. Žinoma, kad visiškas atostogų feilas būna tada, kai mama liepia iš pliažo eiti namo. Taigi ką tik atėjom! Kas, kad saulė jau beveik nusileido ir „nuo Lietuvos“ pusės artėja debesis, bet taigi čia nešalta ir jie dar nepažaidė su šlapiu smėliu.


6. Mama šiaip nieko nenusimano apie smėlį, nes nieko neleidžia su juo daryti. Mėtytis neleidžia, terlioti savęs ir brolio – neleidžia. Užmesti gniutulo broliui už trumpikių irgi negalima. Idėja voliotis šlapiam po sausą smėlį, kad tas visur visur priliptų mamai irgi kažkaip nepatinka, ot nesuoprata.


7. Na bet galiausiai tenka grįžti dviračiais per mišką atgal, ir vėl nepaveju jų, nors minu taip greitai, kaip tik išbyrėjęs takelis leidžia (neišbarsčius dantų), na bet valdžia pažadėjo iki 2025 metų viską perasfaltuoti, tai ramu.


8. Dar mama gadina atostogas, kai pakviečia valgyti – nesvarbu, ar nuo kompų, ar iš lauko. Kaip ji nesupranta, kad valgyti reikia paruošti, įdėti ir palikti pasiekiamoje vietoje, kam reikės – tas susiras (ir greičiausiai nusineš į lovą, kur prieš miegą rasiu visus trūkstamus indus).


9. Mama galėtų būti gera, bet sugadina atostogas, kai nebeleidžia pirkti daugiau nei trijų porcijų ledų per dieną. Kodėl negalima būtų valgyti vien ledus?


10. Taip pat viską sugadina, kai liepia apsirengti megztuką. Megztinis, kaip žinia, yra drabužis, kurį vaikas privalo apsirengti tada, kai mamai šalta. Bet vaikui nebūna šalta niekada. Nebent jis gali apsirengti mamos megztinį (kai nepasiėmė savojo).


11. Ir be abejo, atostogas galutinai sugadina prašymas eiti miegoti, net kai kuris nors mažasis pilietis aptinkamas nulūžęs prie pagalvės. Jis dar nemiegos!


12. Jei vaikai netyčia prabunda naktį, kokią 3 val. ryto (gal nuo žaibo arba nuo katino – vis gamta), tai mama viską sugadina, kai ateina ir paprašo dar grįžti pamiegoti.


13. Bent jau ryte, ačiū dievui, mama anksčiau laiko nežadina. Tik vis įkyriai lenda su klausimais „kokio norėsi kruasano pusryčiams – su šokoladu ar be nieko“. Nes negi neaišku, kad vieną dieną reikia su šokoladu, o kitą – be?


14. Ai va, dar vieną punktą prisiminiau - mama viską sugadina, kai paskambina arba atsiliepia telefonu, nes ant mano telefono yra pajungtas hot spot ir šiukštu negalima gadinti jo ryšio jokiais pokalbiais.


Taip ir gyvenam, o man vis niekaip nesiseka nesugadinti vaikams atostogų...


2020 birželis

6 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page